Izložbe fotografija „Prozor u njihov svet: dečije priče u slici“

Od 20. do 24. maja 2013. godine 19 dece pohađalo je radionicu fotografije “Viđeno mojim očima”, u organizaciji UNICEF-a, koju je vodio gospodin Đakomo Piroci, poznati svetski fotograf. Radionica je organizovana u partnerstvu sa kompanijom Sony.

Rezultat radionice je izložba fotografija koje su načinila deca i koje predstavljaju njihovo viđenje sveta u kome živimo. Deca su napravila sjajne fotografije svojih vršnjaka i sugrađana, dobila priliku da prenesu snažne poruke i učestvuju u razvoju interkulturalnog društva. UNICEF i kompanija Sony omogućili su opremanje i održavanje izložbe.

Izložba se premijerno prikazuje u Kulturnom centru Beograda 17. oktobra 2013.

Nakon toga izlaže se u Galeriji „Čedomir Krstić“ u Pirotu od 1. do 7. novembra, u Društvenom centru u Nišu od 11. do 15. novembra, u Društvenom centru u Prokuplju od 18. do 22. novembra, u Društvenom centru u Bojniku od 25. do 29. novembra, u Društvenom centru u Lebanu od 2. do 6. decembra, u Društvenom centru u Lepenici kod Vladičinog Hana od 9. do 13. decembra i u Galeriji Surduličkog kulturnog centra u Surdulici od 16. do 20. decembra.

Dobro nam došli!